Over mij

Mijn naam is Petra Dijkstra-de Jong en moeder van drie kinderen.

In 1987 heb ik mijn diploma docerend musicus hoofdvak slaginstrumenten behaald aan het conservatorium in Leeuwarden. Inmiddels ben ik al 25 jaar als muziekdocent aan het werk met kinderen in de leeftijd van 7 tot 17 jaar.

Zelf heb ik in de loop der jaren ontdekt dat mijn werkelijkheid niet de werkelijkheid is. Dat je soms door anders naar de dingen te kijken de dingen ook anders worden. Ook heb ik ontdekt dat de weg naar verandering in je zelf zit. Jij bent de verandering, alle hulpbronnen zitten in je als mens. Deze waardevolle ontdekkingen heb ik gedaan tijdens mijn NLP opleidingen, de Practitioner en de Master bij het UQC in Apeldoorn. Ik zou graag deze wijsheden als kind zijnde al geleerd hebben. Jezelf leren kennen en weten hoe je in elkaar steekt helpt je om de ander beter te begrijpen, anders naar de dingen te kijken en om te gaan met situaties op een manier die goed is voor jezelf. Dat is de reden dat ik heb besloten om kindercoach te worden. In december 2010 heb ik mijn diploma kindercoach behaald bij het BGL in Assen.

Als muziekdocent zie ik steeds vaker kinderen binnen komen die steeds meer met hun hoofd bezig zijn en de buik en hart vergeten, terwijl dit van nature zo dicht bij kinderen staat. Als kindercoach laat ik de kinderen weer bewust verbinding maken met hoofd en hart.

Vanuit mijn essentie zoek ik samen met de kinderen naar hun eigen essentie. Ik wil samen met een kind een stukje meelopen op zijn pad en beweging en groei zien bij het kind en zijn omgeving. Het mooiste wat ik heb ontdekt als kindercoach is dat kinderen enorme zelfsturing hebben, het kind weet de weg.