Petra

Over Petra

Als slagwerkdocent ben ik ruim dertig jaar werkzaam. Ik geef zowel drumles als hafabra/slagwerklessen. Na mijn afgeronde conservatoriumopleiding slagwerk heb ik de Gehrelsopleiding gevolgd om ook muzieklessen- workshops in de basisschool te kunnen geven. Ik heb verschillende slagwerkworkshops verzorgd zoals; stokkendans, emmertrommelen, boomwhacker maar ook de workshop 'bouwvakkers' waarin bouwmaterialen als ritmische instrumenten worden gebruikt.

Lesvorm en inhoud

De lessen zijn individueel en duren 20 minuten. Een langere les behoort ook tot de mogelijkheden.

In het muzieklokaallokaal van IKC Alexia staan drumsets zodat we samen kunnen drummen. We spelen mee met muziek en werken met bestaande lesmethodes, waaruit we ook noten leren lezen.

In de Molewjuk in Beetgumermolen hebben we het hele slagwerkinstrumentarium tot onze beschikking. Dus naast de drumsets staan daar pauken, de melodische slaginstrumenten marimba en xylofoon en verschillende percussie instrumenten zoals bongo's. Naast drumles kun je dus ook andere slaginstrumenten leren bespelen. Ook vinden hier de hafabra slagwerklessen plaats.

Locatie

De lessen worden gegeven in IKC Alexia en in dorpshuis Molewjuk in Beetgumermolen.

Kosten

Wekelijkse groepsles van 20 minuten € 45,- per maand. Hiervoor krijg je iedere week les (behalve in de schoolvakanties). In de maanden juli en augustus word er geen lesgeld gerekend.